Ov 40 korting meereizen


ov 40 korting meereizen

bij NS de regel geldt dat. Bij andere bedrijven laat de controle geen sporen op de kaart achter. In de bus kun je alleen tickets met contant geld kopen en in de tram werken de automaten zelfs enkel met muntgeld. Meer over de S-Bahn Trams Het uitgebreide tramnetwerk van Berlijn bestaat uit 22 tramlijnen die 808 stations met elkaar verbinden, voornamelijk in het voormalige Oost-Berlijn. Meer over de U-Bahn S-Bahn De snelmetro/sneltrein die doorgaans bovengronds iets langere afstanden met minder stops aflegt (de S-Bahn verbindt de binnenstad met de buitenwijken). Meer over prijzen, dienstregelingen Grofweg rijdt het reguliere openbaar vervoer tussen 4:00 s morgens en 12:00 s avonds, aangevuld met nachtbussen. Bij het inchecken gaat het OV-chipkaartsysteem na welke reisproducten op dat moment van toepassing zijn, zodat de juiste tarieven worden toegepast. Ook kan het abonnement inmiddels verlopen zijn, terwijl de kaart zelf vijf jaar geldig blijft.

OV -chipkaart - Wikipediaov 40 korting meereizen

Deze kaarten kunnen soms voor meerdere ritten worden gebruikt (het langste is 7 dagen, bij een GVB weekabonnement). Zeker de rit over de Oberbaumbr├╝cke is prachtig, dit is de brug die Kreuzberg en Friedrichshain met elkaar verbind. Met deze kaarten reist men met de postpaid betaalmethode reizen op rekening. Betaling kan met een bankpas, muntgeld (alleen bij NS kaartverkoopautomaat) of creditcard (alleen bij NS kaartverkoopautomaat en met toeslag van 0,50). Liften zijn grotendeels op de stations beschikbaar, met name op de nieuwere trajecten en de grotere stations. Daartegenover staat dat de persoonlijke OV-chipkaart niet hoeft te worden afgehaald en dat de pasfoto niet hoeft te voldoen aan de strenge eisen voor foto's op identiteitsbewijzen. Op bepaalde verbindingen geldt een maximumtarief (aftoppen waarbij het reisbedrag nooit hoger wordt dan het bepaalde bedrag. Je mag alleen meereizen met iemand van 12 jaar en ouder. Op bijna elk station staat een mevrouw klaar om om te roepen welke lijn eraan komt, waar hij naartoe gaat, wanneer je ingestapt moet zijn en wanneer hij weg rijdt. Het ziet er ontzettend leuk uit, de DDR-autos zijn mooi opgeknapt en je krijgt onderweg ook nog eens een hoop over Berlijn te horen.

De eindbestemming is voor de controleur immers onbekend. Alles binnen de ring te voet doen? Bezoek aan het station bewerken Zijn er toegangspoortjes op het station, dan is een chipkaart ook nodig voor bezoekers die niet op reis gaan. Het is pas geldig als er is ingecheckt. Laat dan gerust een reactie achter onder dit artikel. De lijn U1 rijdt veelal boven de grond, heeft vele oude gezellige stationnetjes en geeft een leuk uitzicht!

Julianatoren korting, Korting nijntje museum, Pampers aanbieding 40 korting,


Sitemap